Proprietate intelectuală

Avocații Diaconiță SCA vă stau la dispoziție pentru orice operațiunile din materia proprietății intelectuale, inclusiv aspecte privitoare la programe pentru calculator, brevete, mărci, desene și modele, modele de utilitate și nume de domenii. Vladimir Diaconiță predă dreptul proprietății intelectuale la Universitatea din București, ceea ce asigură echipei înțelegerea în profunzime a subtilităților acestei arii de drept cu un pronunțat caracter tehnic.

Experiența noastră în litigiile de proprietate intelectuală este considerabilă. În acest sens, clienții noștri ne încredințează misiunea de a le proteja drepturile fie ofensiv, când acestea sunt încălcate, fie defensiv, când este necesar să asigurăm respingerea pretențiilor nejustificate ale terților.

Ne preocupă, de asemenea, exploatarea comercială a drepturilor de proprietate intelectuală ale clienților noștri. În acest sens, am elaborat numeroase contracte (între altele, de licență, cesiune, comandă de opere viitoare, contracte cadru) care, de multe ori, implică interacțiuni cu mai multe jurisdicții.